Data School

Agenda

NSS Hackathon

NSS Hackathon official partners:

buzzcapture rotslab setug vrijnederland

Uitnodiging NSS Hackathon

Beste potentieel geïnteresseerden,

Op 24 en 25 maart komen studenten, data-analisten, journalisten en andere geïnteresseerden in Utrecht samen voor een tweedaagse hackathon over de Nuclear Security Summit (NSS). De top in Den Haag, waar 58 wereldleiders en 5000 delegatieleden op afkomen, doet een hoop stof opwaaien in Nederland. Tijdens de hackathon proberen we alle rumoer rondom de NSS in kaart te brengen met social media monitoring tools, data-analyse en datavisualisatie. De Data School nodigt je van harte uit om deel te nemen aan deze hackathon in Utrecht [Rotsoord 9]

Voor wie is de dag bedoeld?
Voor iedereen die interesse heeft in de Nuclear Security Summit! Ongeacht of je nu student bent, data-analist, journalist… iedereen is welkom.

  • Voor iedereen die interesse heeft in de Nuclear Security Summit, ongeacht technische kennis
  • Iedereen die interesse heeft social media monitoring en -analyse
  • Mensen die benieuwd zijn naar datavisualisatie en ontwikkelingstools zoals Tableau, Google Fusion Tables, D3 en Gephi.

Moet ik technische kennis hebben?

Nee hoor! Een hackathon is juist een goede gelegenheid om in een informele setting van anderen te leren en te kijken welke technieken en tools ze gebruiken. Bovendien kan je aan de slag met een gebruikersvriendelijk systeem van Buzzcapture waarvoor geen technische kennis vereist is.

Wat is het doel van de hackathon?

In de NSS hackathon onderzoeken wij hoe de impact van grootschalige evenementen in comments en reacties op social media te interpreteren valt. Hoe vormen zich zogenoemde issuenetwerken op sociale media en rond welke locaties spelen deze issues? Hieruit kunnen wij uiteindelijk sociale dynamieken afleiden om zo beter in beeld te kunnen brengen wat zich afspeelt rond zo’n grootschalig evenement als NSS. Uniek aan de NSS hackathon is dat we gedurende twee dagen deze dynamieken live monitoren en de data dus direct betekenis geven.

Wat kan ik zoal onderzoeken?

Tijdens de hackathon werken we in teams die ad-hoc gevormd worden en die aan verschillende thema’s werken. Hierdoor ontstaat vanzelf een natuurlijk kruisbestuiving van mensen me elkaar aanvullende expertises en vaardigheden. Je kunt vooraf opgeven met welk thema je graag aan de slag wilt!

Waar en wanneer?

Rotslab
Rotsoord 9
3523 CL Utrecht

24 en 25 maart, beide dagen vanaf 9:00.

Hoe zien de dagen eruit?

De hackathon vindt twee dagen plaats, maar je kunt ervoor kiezen om slechts één dag(deel) mee te doen.

Over de NSS

De NSS wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd op 24 en 25 maart 2014. Er zullen 58 wereldleiders bij deze bijeenkomst aawezig zijn. Het doel van de bijeenkomst is drieledig: het verminderen van gevaarlijk nucleair materiaal in de wereld, het bestaande nucleaire materiaal beter beveiligen en de versterking van de internationale samenwerking. Deze bijeenkomst heeft gevolgen voor de Nederlandse samenleving. Zo ontstaat een beperkte mobiliteit, aangezien specifieke wegen worden afgesloten en er minder treinen zullen rijden. De vraag is ook wat de top met veiligheid in Nederland doet, aangezien het grootste gedeelte van de landelijke politie-eenheden in Den Haag worden ingezet.

Over de Data School en Buzzcapture

De Data School en Buzzcapture zijn partners in de organisatie van de hackathon. De Data School is een onderzoeksproject van de Universiteit Utrecht waarin studenten data-analyses maken voor bedrijven en organisaties. Buzzcapture is een social media monitoring-bedrijf uit Amsterdam.

Aanwezige voorzieningen

  • Lunch en eten tussendoor
  • Social media monitoring software via onze technisch partner Buzzcapture
  • Locatie en werkruimte
  • Gastsprekers ter introductie

Aanmelden

Deelname is (uiteraard) gratis. Mail naar mike@dataschool.nl om je aan te melden en voor meer informatie over het dagprogramma.

Met vriendelijke groet,

Mike van Stroe

Data School
Mail: mike@dataschool.nl
Tel: 0655933774

Heeft u vragen of opmerkingen? Laat het ons weten! Contact NL
Sending
Feedback

Feedback form

Feedback